Heikki Vahtera

Senior Partner

Heikki on toiminut johdon suorahakukonsulttina yli 10 vuoden ajan. Työssään hän keskittyy erityisesti haasteellisiin johtaja- ja avainhenkilöhakuihin sekä hallitusjäsenten suorahakuprosesseihin. Suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille toteutetuissa hakuprosesseissa on viime vuosina korostunut erityisesti liiketoiminnan johto ja kehitys, talous, yritys- ja yhteiskuntasuhdeviestintä, vastuullisuus, HR sekä myynti ja markkinointi.

 

Heikki on myös kokenut johdon arvioinnissa. Häntä kiinnostaa erityisesti muutosjohtaminen, digitalisaatio sekä liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittäminen.

 

Heikin toimialaymmärrys ja asiakasverkosto ovat laajat. Hänen asiakaskuntansa muodostuu sekä terveys- ja hyvinvointisektorin (mm. terveydenhuolto, terveysteknologia, lääkinnälliset laitteet, diagnostiikka ja lääketeollisuus) toimijoista että monista teollisuus- ja teknologiayrityksistä, rakennus-, energia-, palvelu-, kiinteistö- ja logistiikkasektorin toimijoista sekä merkittävistä yhteisöistä ja liitoista. Myös tukkukauppa ja julkinen sektori ovat hänelle tuttuja.

 

Heikillä on pitkä ja monipuolinen kokemus lääketeollisuuden ja terveydenhuollon palvelusektorin liiketoiminnan johtamisesta Suomessa ja Pohjoismaissa. Ennen liittymistään JFP:n palvelukseen hän työskenteli 20 vuotta kansainvälisten listattujen yritysten johto- ja esimiestehtävissä, niin toimitusjohtajana kuin mm. myynnin, markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen ja konsultoinnin parissa.

 

Heikki on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työnsä ohessa suorittanut lukuisia konsultoinnin ja liikkeenjohdon kursseja, mm. Ashridge Business Schoolissa Englannissa.