Jouko Pitkänen

Managing Partner

Jouko tarjoaa palveluita laaja-alaisesti keskijohdon, johtoryhmän- ja hallitusjäsenten suorahakuihin. Lisäksi palveluvalikoima sisältää kyvykkyyksien arviointeja ja Career advisory palveluita niin pörssiyhtiöille, yksityiselle kuin julkisille organisaatioillekin. Ennen siirtymistään JFP-tiimiin hän työskenteli useita vuosia kansainvälisessä suorahakuyrityksessä toimitusjohtajana. Hänen toimialaosaamisensa ulottuu vähittäiskaupasta, FMCG:stä ja kuluttajapalveluista laajasti myös B-to-B ja teollisuuden sektorille. Hänellä on laaja-alaista erityisosaamista disruptiivisista toimialoista.

Ennen siirtymistään suorahaku- ja konsultointitoimialalle Joukolla on yli 15 vuoden kokemus listatun vähittäiskaupanalan yrityksen johtoryhmästä. Hänen laaja vastuualueensa koostui useista toimintamaista. Hän on työskennellyt menestyksekkäästi strategisten muutoshankkeiden, digitalisoinnin, organisaation suunnittelun, turnaround-projektien ja tehokkuusohjelmien parissa erityisesti keskittyen strategiaan ja muutoksen toimeenpanoon haastavissa liiketoimintaympäristöissä. Liikkeenjohdon tehtävien lisäksi hän on kokenut hallitusjäsen ja IIC Partners globaalin toimialaverkoston Consumer Markets toimialaryhmän globaali johtaja. Verkostolla on toimistot yli 40 maassa ja konsultteja eri toimialaryhmissä yli 450.

Joukolla on eMBA loppututkinto ja JFP:n työn rinnalla Jouko valmistelee väitöskirjaa liiketoimintamallien muutoksista. Dynaamiset kyvykkyydet olennaisena muutoksen mahdollistajana on tärkeä osa hänen tutkimusprojektiaan – It is all about people.