Jouko Pitkänen

Senior Partner

Jouko tarjoaa palveluita laaja-alaisesti keskijohdon, johtoryhmän- ja hallitusjäsenten suorahakuihin. Lisäksi palveluvalikoima sisältää kyvykkyyksien arviointeja ja Career advisory palveluita niin pörssiyhtiöille, yksityiselle kuin julkisille organisaatioillekin. Ennen siirtymistään JFP-tiimiin hän työskenteli useita vuosia kansainvälisessä suorahakuyrityksessä toimitusjohtajana. Hänen toimialaosaamisensa ulottuu vähittäiskaupasta, FMCG:stä ja kuluttajapalveluista laajasti myös B-to-B ja teollisuuden sektorille. Hänellä on laaja-alaista erityisosaamista disruptiivisista toimialoista.

Ennen siirtymistään suorahaku- ja konsultointitoimialalle Joukolla on yli 15 vuoden kokemus listatun vähittäiskaupanalan yrityksen johtoryhmästä. Hänen laaja vastuualueensa koostui useista toimintamaista. Hän on työskennellyt menestyksekkäästi strategisten muutoshankkeiden, digitalisoinnin, organisaation suunnittelun, turnaround-projektien ja tehokkuusohjelmien parissa erityisesti keskittyen strategiaan ja muutoksen toimeenpanoon haastavissa liiketoimintaympäristöissä. Liikkeenjohdon tehtävien lisäksi hän on kokenut hallitusjäsen ja on jäsenenä Henkilöstöjohdon ryhmässä – HENRY:ssä.

Joukolla on eMBA loppututkino ja JFP:n työn rinnalla Jouko valmistelee väitöskirjaa liiketoimintamallien muutoksista. Dynaamiset kyvykkyydet olennaisena muutoksen mahdollistajana on tärkeä osa hänen tutkimusprojektiaan – It is all about people.