Anu Mankki

Senior Partner

Ennen JFP:lle tuloaan Anu Mankki keräsi yli 20 vuoden laajan kokemuksen kansainvälisesti toimivista listatuista teknologia-, valmistus-, FMCG- ja palveluyrityksistä HR- ja viestintäjohtajana yritys-, liiketoiminta-, maakohtaisella ja yksikkötasolla. Lisäksi Anulla on kattava kokemus maailmanlaajuisesti toimivien palveluliiketoimintojen ja yritysten kehittämisestä ja johtamisesta. Koko uransa ajan Anu on ollut johtoryhmien jäsen ja toiminut 15 vuoden ajan johtoryhmätason jäsenenä listatuissa yrityksissä.

Uransa aikana Anu on onnistuneesti johtanut ja työskennellyt liiketoiminnan muutosten ja organisaatioiden suunnittelun, tehokkuuden ja kasvun sekä yrityskauppaohjelmien parissa, samoin kuin kulttuuri-, henkilöstö- ja osaamisvaihdosten kanssa. Tämän vuoksi Anulla on kattava ymmärrys ja kokemus strategis-operatiivisista resurssi- ja johtamiskysymyksistä.

Liiketoimintakumppanina ja JFP Senior Partnerina Anu on onnistuneesti rekrytoinut ja sijoittanut satoja ammattilaisia johtoryhmiin ja toimitusjohtajille, yleisille ja toiminnallisille johtajille sekä erikoistehtäviin listatuille, yksityisille ja perheomistuksessa oleville yrityksille Suomessa ja ulkomailla. Hänen tehtävänsä vaihtelevat liiketoiminnan hallinnosta ja kehittämisestä, operatiivisesta toiminnasta ja valmistuksesta ryhmätoimintoihin. Hänellä on myös kokemusta myynnistä ja markkinoinnista, FICO:sta ja ICT:stä, HR:stä ja viestinnästä sekä yritysvastuutehtävistä. Anu on työskennellyt tiiviisti eri hallintokomiteoiden ja jäsenten kanssa ja hän aktiivisesti suorittaa hallitustason hakuja. Monet HR-asiantuntijat ovat löytäneet uusia rooleja Anun kautta.

Hän on suorittanut tehtäviä eri teollisuudenaloilla liiketoiminta- ja maan tasolta aina yritystasolle saakka. Lisäksi hän ymmärtää perusteellisesti resurssidynamiikat eri puolilla Suomea tehtäviensä ja työuransa kautta.

Anulla on filosofian maisterin tutkinto ja hän on lisäksi opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa IMD:ssä Sveitsissä. Lisäksi hän on asunut ja työskennellyt Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa, sekä pitempiä aikoja Kiinassa, Thaimaassa, Baltiassa, Yhdysvalloissa ja Turkissa.

Anu liittyi JFP Executive Searchiin vuonna 2016.

 

”Anulla on laaja kokemus eri liiketoimialoilta ja strategisesta henkilöstöhallinnasta ja resurssien hankinnasta eri liiketoimintasykleissä eri maantieteellisillä alueilla. Tämä kokemus yhdistettynä hänen johtoryhmäkokemukseensa, aitoon kiinnostukseen, korkeatasoiseen palveluasenteeseen ja omistautumiseen asiakkaan resurssitarpeiden ymmärtämiseen, linjassa strategian ja liiketoimintasuunnitelmien kanssa, mahdollistaa hänelle korkean arvon luomisen johtajahakuja varten.”