JFP tukee Hanken-opiskelijan pro gradu -tutkielmaa

Työntekijämme ja Hankenin maisteriopiskelija tekee pro gradu -tutkielmansa JFP:n tukemana.

Krista Allinen, Research Assistant, aloitti JFP:llä syyskuussa 2017. Hän suorittaa työn ohella maisterinopintoja Hanken kauppakorkeakoulussa, pääaineena Johtaminen ja Organisaatiot.

Tutkintoon kuuluvan pro gradu -tutkielman hän tekee sosiaalisesta median vaikutuksesta rekrytointiin ja johdon suorahakuun.

”Aihealuetta ideoitiin yhdessä ja halusimme löytää aiheen, joka toisi hyödyllistä tietoa niin meille, kuin myös muille suorahakualan ammattilaisille”, kertoo JFP:n Managing Partner Risto Wahlroos.

Johdon suorahaku on muokkautunut sosioekonomisten kehitysten ja trendien myötä, jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Ala on kehittynyt muutosten ohessa ja kasvanut tasaista tahtia 40-luvulta lähtien. Vuoden 2000 alusta monet tutkijat ja rekrytoinnin ammattilaiset ovat keskustelleet digitalisaation vaikutuksesta rekrytointiin ja yhä enemmän puhutaan sosiaalisen median vaikutuksesta.  Sosiaalisen median puolestapuhujat ovat arvioineet, että johdon suorahakualan tulisi kutistua. Silti esimerkiksi AESC:in tekemän raportin mukaan ala kasvaa vuosi vuodelta. On mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako sosiaalinen media johdon suorahakuun niin paljon, kuin uskotaan.

Pro gradu -tutkimus tehdään henkilöhaastatteluilla ja haastateltaviksi kutsutaan henkilöstöjohtajia eri alojen yrityksistä. Tutkimuksella halutaan tietää, minkälaisia näkemyksiä henkilöstöjohtajilla on rekrytoidessaan henkilöitä laajennetun johtoryhmätason tehtäviin. Työ julkaistaan nettisivuillamme keväällä 2018.

Arviointiprosessien strateginen arvo

JFP:n uudistetut arviointipalvelut ovat saaneet asiakkailta kiitosta jo viime vuoden puolella. Hallitus- ja johtoryhmäarviointien tulokset ovat mahdollistaneet ratkaisuehdotusten nopean käyttöönoton, ja asiakkaamme ovat päässeet hyödyntämään löydöksiä konkreettisesti jo heti toimeksiantoprosessin päätyttyä.

Monet organisaatiot hyödyntävät huolellisesti toteutettuja arviointeja vuosittain, rakentaen kokonaiskuvaa kehityksestä. Arviointien tavoitteena voi olla esimerkiksi:

I. Vahvistaa hallituksen tai johtoryhmän kokoonpanoa tunnistamalla osaamisvajeet ja -tarpeet
II. Selkeyttää rooleja ja rakenteita, parantaen hallituksen, johdon ja valiokuntien välistä yhteistyötä ja strategista linjausta
III. Tehostaa strategista päätöksentekoa kehittämällä vuorovaikutusta ja tiedonkulkua sekä varmistamalla, että keskeiset asiat nousevat asianmukaisesti käsittelyyn
IV. Toteuttaa rajatumpia yksilöarviointeja osaamisen kartoittamiseksi
V. Vahvistaa sidosryhmien luottamusta osoittamalla sitoutumista hyvään hallintotapaan ja jatkuvaan kehittämiseen

Globaali verkostomme IIC Partners on julkaissut artikkelin edellä listatuista hallitusarviointien hyödyistä, tuoden esiin säännöllisten arviointien merkityksen Compliance-näkökulmaa laajemmassa liiketoimintakontekstissa.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan artikkeliin kokonaisuudessaan täällä.
Tutustu myös JFP:n arvointipalveluihin ja ota yhteyttä, mikäli sinulla herää kysymyksiä.