“Management by walking” – Kauppalehti haastatteli JFP:n Senior Advisoria Jorma Halosta

Volvo-konsernin ex. varapääjohtaja Halonen kehottaa kansainvälistyviä suomalaisyrityksiä rekrytoimaan kohdemaan osaamista hallituksiinsa.

Johtamiseen erikoistunut Kauppalehti Fakta haastatteli JFP Executive Searchin Senior Advisoria Jorma Halosta helmikuun 2022 -numeroonsa.

Halonen on ehkä korkeimmalle kansainvälisessä organisaatiossa kivunnut suomalaisjohtaja.

Mentori-palstalla julkaistu haastattelu pureutui Halosen konkreettiseen ja tuloksia tuoneeseen johtamistyyliin.

“Johtamisperiaatteeni oli management by walking. Kiersin aina tehtaita ja tehtaan laadun näkee lattialta. Jos siellä on roskia, ovat asiat huonosti. Jos tehdas on puhdas kuin sairaala, ovat asiat hyvin”, Halonen sanoo lehdelle.

Hän jäi eläkkeelle Volvo-konsernin varapääjohtajan tehtävästä vuonna 2008. Sen jälkeen hänelle tarjottiin hallituspaikkaa 26 yrityksessä, joista hän valitsi muiden muassa Assa Abloyn, Permiran ja Elektrobitin.

Nykyään Sveitsissä asuva Halonen konsultoi myös suomalaisyrityksiä JFP:n kautta. Halonen tuntee erinomaisesti, miten kansainvälisen yrityksen hallitusta kannattaa kehittää. Tämän hän myös tuo esille haastattelussa.

“Kansainvälisen yrityksen johtoryhmässä pitää olla ihmisiä, jotka ymmärtävät paikallisia olosuhteita. Jos kaikki ovat suomalaisia, eivät he voi tietää, miten esimerkiksi Etelä-Amerikassa pitää toimia”, Halonen sanoo haastattelussa.

 

Kauppalehden tilaajille artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.