JFP Executive Search vahvistaa asemaansa alan johtavana toimijana – Jouko Pitkänen Senior Partneriksi

Digitalisaatio, teknologian ja asiakastarpeiden kehitys muuttavat johdon suorahakualan perinteisiä toimintamalleja. JFP Executive Search vahvistaa asemaansa kutsumalla Jouko Pitkäsen Senior Partnerikseen. Hän siirtyy JFP:lle elokuussa kilpailevan yhtiön toimitusjohtajan tehtävästä.

Suorahaun toimiala on murroksessa

Teknologian kehitys murtaa toimialan perinteistä rakennetta ja tuo suorahakuun esimerkiksi sosiaalisen median alustoja ja tekoälyä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että yritykset pystyvät tulevaisuudessa tekemään aikaisempaa kevyemmillä ponnistuksilla kevyttä suorahakua myös itsenäisesti, etenkin kun puhutaan asiantuntija- ja päällikkötason rekrytoinneista.

Uuden teknologian tuomasta kehityksestä johtuen laadukas suorahaku vahvistaa markkinaosuuttaan ylimmän johdon ja hallitusjäsenten rekrytoinneissa. Johdon suorahaku vaatii jatkossa tekijöiltään yhä monipuolisempaa ammattitaitoa ja asiantuntemusta. Kilpailussa tulevat pärjäämään ne, jotka ovat vankalla ammattitaidollaan ja syvällisellä toimialaosaamisellaan varmistaneet asemansa markkinoilla ja hyödyntävät teknologiaa.

– Tuon mukanani suorahakualan liiketoiminnan osaamista, strategista johtamiskokemusta ja sopivasti alaamme liittyvää akateemista tutkimustietoa. JFP on jo nyt alan merkittävimpiä toimijoita, mutta yhdessä JFP:n tiimin kanssa nostamme laatutasoa ja asiakaskokemusta edelleen, Pitkänen sanoo.

Monipuolinen tausta ja katse tulevaisuudessa

JFP Executive Search kiinnostui Pitkäsestä hänen suorahakukentällä saavuttamiensa tulosten ja monipuolisen osaamisensa vuoksi. Pitkäsen työhistoria ennen johdon suorahaun- ja HR-konsultoinnin toimialalle siirtymistä koostuu vähittäiskaupan ja kuluttajapalveluiden parista. Hän on tehnyt pitkän ja kansainvälisen uran Stockmannilla vaativissa liikkeenjohdon tehtävissä ja konsernin johtoryhmässä. Tämän jälkeen hän on toiminut suorahaun toimialalla useita vuosia, joista viimeksi Birn+Partnersin toimitusjohtajana.

Ymmärrys ja osaaminen vähittäiskaupasta, kuluttajapalveluista ja suorahausta tuovat merkittävän lisän JFP Executive Searchin monipuoliseen osaamiseen. Lisäksi Pitkänen tuottaa laadukkaita uraohjauspalveluita mm. erilaisissa johdon koulutusohjelmissa.

– Vapaa-ajallani valmistelen väitöskirjaa disruptoituvien toimialojen johtamisesta. Suorahaun toimiala tarvitsee rinnalleen tutkittua tietoa, koska sen avulla voimme palvella asiakasyrityksiämme selvästi laadukkaammin ja ymmärrämme huomisen tarpeet, Pitkänen sanoo.

Mikä saa toimitusjohtajan vaihtamaan leiriä?

–  Senior partnerina ja osakkaana saan oikeasti vaikuttaa siihen, miten yritystä jatkossa kehitetään asiakaslähtöisesti. Kun on kyseessä suomalainen ja suomalaisten omistama yritys, toimintamalli on erilainen kuin kansainvälisillä toimijoilla. Prosessimme varmistavat laadukkaan toiminnan päämarkkinallamme Suomessa, ja laaja IIC-partneriverkostomme tukee työtämme 48 toimistollaan maailmalaajuisesti. IIC yhteistyö koostuu myös laajasta toimialakohtaisesta kehitystyöstä, jonka kautta tunnistamme ja ratkaisemme toimialakohtaisia globaaleja tarpeita ja haasteita, Pitkänen perustelee.

Hän sanoo odottavansa sitä, että pääsee työskentelemään JFP Executive Searchin ammattitaitoisten kollegoiden kanssa. Jokaisella on vahva toimialatausta ja strategista kyvykkyyttä eri aloilta, mikä tuo taloon monipuolista osaamista ja laajuutta palvella asiakkaitamme eri toimi- ja teollisuuden aloilta.

– Myös JFP:n poikkeuksellisen laadukas ja ammattitaitoinen taustatiimi on hyvin tärkeässä roolissa suorahakujen onnistumisessa. Erinomaiset research-resurssimme ovat kilpailukykymme kannalta avainasemassa, Pitkänen sanoo.

Alan tuleva murros on ylitettävissä aidosti laadukkaalla tekemisellä, osaamisella, uudistumisella ja JFP:n hyvällä maineella, Pitkänen uskoo. Hän siirtyy virallisesti JFP Executive Searchin senior partneriksi elokuun aikana.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme Joukon kaltaisen ammattilaisen tiimiimme. Hänen liiketoiminnan johtamiskokemuksensa, markkinaymmärryksensä ja vahva laatukeskeinen palveluasenteensa sopivat erinomaisesti JFP:n arvoihin ja toimintamalliin, täydentää JFP:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Vahtera.