Digitaalinen transformaatio terveydenhuollossa

IIC Partnersin tuorein haastattelututkimus sukeltaa terveys- ja hyvinvointisektorin digitalisoitumiseen

IIC Partners on haastatellut 11 terveys- ja hyvinvointisektorin mielipidejohtajaa digitalisaation tuomista vaikutuksista. Tulosten mukaan potilaat ovat yhä enemmän omien terveystietojensa haltijoita ja pääsevät näkemään ne kaikessa laajuudessaan.

Uusi teknologia järjestelmineen vaatii hoitohenkilökunnalta jatkuvasti enemmän taitoja. Haastatteluissa kävi hyvin selväksi millä vauhdilla digitaalisuus etenee tällä sektorilla. Siinä missä digitaalisuus on aiemmin ollut pitkälti ohjelmistohallintaa ja potilastietojen hallintaa, yritykset tarjoavat asiakkailleen nyt kilvan digitaalisia palveluja. Tämän onnistumisessa tarvitaan myös paljon uusia digiosaajia.

Avainasemassa on myös oikeanlainen yrityskulttuuri, joka nopeuttaa digitalisaation tuomien isojen muutosten viemistä käytäntöön. Olemme päässeet näkemään läheltä, miten aidosti kehityskeskeisessä, avoimessa ja keskustelevassa organisaatiossa suuremmatkin muutokset tapahtuvat ilman suurta kitkaa ja epäilyjä tulevasta. Digimuutoksessa onnistuminen on paljon enemmän kiinni organisaation digitaalisesta osaamisesta kuin käytettävistä teknisistä ratkaisuista.

 

Impact of Digital Transformation On The Patient Life Cycle –raporttiin pääset täältä.